Hatha- och yinyogaretreat

Hatha- och yinyogaretreat, 6 dygn, 23-29 juli 2023

Kurs med Anette Åke utbildad hatha- och yinyogalärare samt gästlärare Eleonor Nordwall.

På denna yogaretreat får du yoga, andas och vistas i vacker havsmiljö. Kursen passar både nybörjare och vana utövare som vill öka sin rörlighet, stärka kroppen och få landa i sig själva. Klasserna kommer att anpassas efter dina behov.

Yoga stärker kropp och sinne. Du blir smidigare, får bättre kroppshållning ökad koncentration och uppmärksamhet. Lite längre ner kan du läsa om mig som är kursledare för retreaten. Gästlärare under två dagar på kursen är Eleonor Nordwall. Eleonor är av sina elever en uppskattad och kunnig yogalärare. Hon driver Mandala soul studio i Lysekil.

Hatha yoga är en av de äldsta yogaformerna, Asasanas (positionerna) kombineras med meditation och andningsövningar. I yin yoga håller man positionerna under flera minuter för att få bindväven att mjukna och släppa på spänningar runt lederna och komma ner i djup avslappning. Under veckan får du en kombination av fysisk yoga, vilande yoga, andningsövningar och olika sätt att meditera på. Viss enkel karmayoga ingår.

Massage
De dagar Eleonor är med på retreaten kommer massage att erbjudas.

Om gården och vistelsen

Yogaretreatet hålls i en naturskön rofylld sommaridyll, i en trivsam, avspänd och familjär atmosfär ofta något kurspass även utomhus. Du serveras 3 välsmakande måltider vegetarisk mat, mestadels ekologisk, tillagade med själ och hjärta. Alla hjälps åt med viss karmayoga under veckan, enkla göromål.

Boende finns i olika prisnivåer i enkelrum eller delat rum i olika trivsamma stugor inom området med gemensam toalett och dusch i separat byggnad eller i ovanvåningen i huvudbyggnaden med toalett och dusch på bottenvåningen. Det finns delat rum samt enkelrum i en nybyggd stuga samt hus med badrum på samma våningsplan. För mer information om boendet, läs under hyra stuga eller kontakta kursledaren eller Gullnäsgården.

Program

Incheckning är på söndag från kl 16. Middag kl 18.00 och kursen slutar med lunch avresedagen kl 12.
07.30-08.45   Yoga
09.00             Frukost
10.30-11.30   Yoga, fokus på andningsövningar, förstå positionerna meditation 
13.00             Lunch, Ledig egen tid för bad, vila och sköna aktiviteter
18.00            Middag
19.30-21.00   Yoga

Under den lediga tiden finns möjlighet att bada, vandra, cykla, paddla, ro, göra utflykter eller bara vara och ha det skönt i den vackra näromgivningen, Lindholmen och naturreservatet Saltö vid Kosterhavet. Det är 5 km till närmaste livsmedelsaffär och 1 mil till Strömstad. Viss bussförbindelse finns, Västtrafik Buss nr 997.
Det finns även en vedeldad bastu att njuta av.

Om kursledaren

Anette Åke har praktiserat yoga regelbundet i 15 år och är certifierad yogalärare sen 2016.

Utbildningar Anette gått är:
Ettårig internationell yogalärarutbildning, inriktning Hatha.
Lärarutbildningar inom yin: Grundutbildning yin, restorative yoga och yin yoga & kinesisk medicin. 50- Hour Yin yoga Teacher Training with Bernie Clark
Ettårig fördjupningskurs i Iyengar yoga.
Anette deltar kontinuerligt på workshops och retreater för att fylla på sina yogakunskaper.

Omdömen från några kursdeltagare

– Jag uppskattar den välkomnande atmosfären. En yoga som du anpassar efter våra kroppars behov och möjligheter. 🤗☀️
Eva

– Härlig stämning och bra lärare som anpassar och lyssnar in gruppens behov så yogakursen blir avslappnad och utan prestige. Vi skrattar, yogar och mår bra under Anettes ledning. Anette är påläst engagerad och jag är så nöjd efter flera års yogagrupp med Anette
Majsan

– Anette har en lätthet i sin undervisning som gör att det är roligt att gå på hennes yogaklasser. Passen är varierade både när det gäller upplägg och övningar. Rekommenderas!
Lisbeth och Bengt

– En otroligt härlig vecka där jag verkligen fick utrymme att fördjupa mig i yogan. Anette skapar ett inkluderande och snällt klimat där inga frågor var dumma frågor och där positionerna anpassades till alla olika nivåer i rummet. Detta yogaretreat rekommenderar jag starkt!
Victoria

– En fantastisk upplevelse! Att få vistas i en så vacker och avkopplande miljö, bara få fokusera på yoga, andning och meditation. Bli guidad av en så erfaren och kunnig lärare som Anette är. Dessutom bli serverad vegetarisk mat av högsta klass, allt detta tillsammans blev en riktig boost för kropp och själ!

Rekommenderas varmt!
Monica Andersson

Priser och anmälan 2023

Kursavgift  2350 SEK betalas till kursledaren som bokningsbekräftelse, varav 1000 kr är anmälningsavgift.
Kost & logi 6 dygn enkelrum 5750:-, delat rum 5050:- betalas till Fören. Gullnäsgårdens vänner 411 75 24-1, senast 3 veckor innan kursstart.

Nybyggd stuga samt större hus med badrum på samma vånings plan 6200:- i enkelrum, 5400:- i delat rum.

Allmän information och avbokningsregler kan du läsa här.

Anmälan senast 23 juni och mer information:  Anette Åke 070 254 27 21 anette.ake1@gmail.com Ange namn, adress och mailadress. Anette håller i rumsfördelningen.

Välkommen!