Hatha yoga och yin-yogaretreat, 6 dygn, 19-25 juli 2020

Kurs med Anette Åke och delar av kursen är även med Carina Skenhede och Eleonor Nordwall. Alla är utbildade hatha- och yinyogalärare.  

På denna yogaretreat får du yoga, andas och vistas i vacker havsmiljö. Kursen passar både nybörjare och vana utövare som vill öka sin rörlighet, stärka kroppen och få landa i sig själva. Klasserna kommer att anpassas efter dina behov.

Yoga stärker kropp och sinne. Du blir smidigare, får bättre kroppshållning ökad koncentration och uppmärksamhet. De dagar vi är två lärare ges extra stor möjlighet till individanpassning och du bjuds också på andra inslag i klasserna.

Hatha yoga är en av de äldsta yogaformerna, Asasanas (positionerna) kombineras med meditation och andningsövningar. I yin yoga håller man positionerna under flera minuter för att få bindväven att mjukna och släppa på spänningar runt lederna och komma ner i djup avslappning. Under veckan får du en kombination av fysisk yoga, vilande yoga, andningsövningar och olika sätt att meditera på. Viss enkel karmayoga ingår.

Yogaretreatet hålls i en naturskön rofylld sommaridyll, i en trivsam, avspänd och familjär atmosfär ofta något kurspass även utomhus. Du serveras 3 välsmakande måltider vegetarisk mat, mestadels ekologisk, tillagade med själ och hjärta. Boende finns i olika prisnivåer i enkelrum eller delat rum i olika trivsamma stugor inom området med gemensam toalett och dusch i separat byggnad eller i ovanvåningen i huvudbyggnaden med toalett och dusch på bottenvåningen. Det finns en nybyggd stuga Nya Kaprifolen med egen dusch och toalett som har två rum med två bäddar. För mer information om boendet, läs under hyra stuga eller kontakta Gullnäsgården.

Program

Incheckning är på söndag från kl 16. Middag kl 18.00 och kursen slutar med lunch avresedagen kl 12.
07.30-08.45   Yoga
09.00             Frukost
10.30-11.30   Yoga, fokus på andningsövningar, förstå positionerna meditation 
12.30             Lunch, Ledig egen tid för bad, vila och sköna aktiviteter
18.00            Middag
19.30-21.00   Yoga

Under den lediga tiden finns möjlighet att bada, vandra, cykla, paddla, ro, göra utflykter eller bara vara och ha det skönt i den vackra näromgivningen, Lindholmen och naturreservatet Saltö vid Kosterhavet. En gemensam båtutflykt ut i skärgården och Kosterhavets nationalpark planeras under veckan. Kostnad tillkommer på upp till ca 250 kr. Det är 5 km till närmaste livsmedelsaffär och 1 mil till Strömstad. Viss bussförbindelse finns, Västtrafik Buss nr 997.
Det finns även en vedeldad bastu att njuta av.

Om kurledaren

Anette Åke har praktiserat yoga regelbundet i 15 år och är certifierad yogalärare sen 2016. Utbildning fick hon via föreningen ”Yoga för alla” och det är det som är yoga för mig; Den är för alla!

Utbildningar Anette gått är:
Ettårig internationell yogalärarutbildning, inriktning Hatha.
Lärarutbildningar inom yin: Grundutbildning yin, restorative yoga och yin yoga & kinesisk medicin.
Ettårig fördjupningskurs i Iyengar yoga.
Jag deltar kontinuerligt på workshops och retreater för att fylla på mina yogakunskaper.

Omdömen från några kursdeltagare

Jag uppskattar den välkomnande atmosfären. En yoga som du anpassar efter våra kroppars behov och möjligheter. 🤗☀️
Eva

Härlig stämning och bra lärare som anpassar och lyssnar in gruppens behov så yogakursen blir avslappnad och utan prestige. Vi skrattar, yogar och mår bra under Anettes ledning. Anette är påläst engagerad och jag är så nöjd efter flera års yogagrupp med Anette
Majsan

Anette har en lätthet i sin undervisning som gör att det är roligt att gå på hennes yogaklasser. Passen är varierade både när det gäller upplägg och övningar. Rekommenderas!
Lisbeth och Bengt

Priser och anmälan

Extra begränsat antal deltagare, max 12 och stor hänsyn tas och ökad hygien efterföljs under kurserna.

Kursavgift  2150 SEK
Kost & logi 6 dygn enkelrum 5150:-, delat rum 4500:-
Nya Kaprifolen, 2 rum, tot 4 platser: enkelrum 5630:- i delat rum 4800:-. Stugan har egen toalett och dusch.
Allmän information kan du läsa här.

Anmälan senast 19 juni och mer information:  Anette Åke 070 254 27 21 anette.ake1@gmail.com Ange namn, adress och mailadress.