Ungdom1                                    vollyboll

UNGDOMSLÄGER

 4-10/8 2013 
vid havet i Bohuslän  
för 8:de året
 

Välkommen till en rolig vecka då vi har möjlighet att göra olika aktiviteter som att paddla, vindsurfa, segla, bada, spela pingis, volleyboll, cykla på utflykter, prova qi gong, yoga, meditation m.m., men också bara umgås och ha kul! Den vegetariska maten lagar vi tillsammans.

Veckan är för dig som är mellan 14-25. Föräldrar och syskon är även välkomna och är ett stöd i bakgrunden. Några föräldrar behövs för att veckan ska kunna bli av.Vi har plats för ca 35 personer. Vi hoppas det blir fullt då vi också vill fira Gullnäsgårdens 50 årsjubileum!

Plats: Gullnäsgården ligger i underbar natur vid havet, nära Kosteröarna, en mil från Strömstad på ön Tjärnö. Det är broförbindelse dit. Där finns stränder, härliga klippor, ängar och det salta havet! Vistelsen är förstås rök- och alkoholfri.

Självkostnadspris: Kost och logi i delat rum/flerbäddsrum  1950 kr för 6 dygn. Ankomst under söndag eftermiddag och avresa lördag mitt på dagen/eftermiddag. Fråga efter mängdrabatt om det gäller fler än två hemmaboende syskon.

ungdomklippsol           ungdom

Fickpengar behövs till vissa aktiviteter som t.ex. entré akvarium, minigolf och Strömstad eller ev. båttur till Kosteröarna.

Ta med egna lakan och handdukar. Går att hyra.

Resa till Gullnäsgården: Du reser enkelt hit med buss eller tåg till Strömstad. Det går ett direkttåg X2000 från Stockholm, annars reser man ofta via Göteborg. Billigast blir det att boka 3 månader innan. I Strömstad blir du hämtad med bil.

Anmälan gör du till Lisa och en anmälningsavgift på 300 kr betalar du in på PG 411 75 24-1 Gullnäsgårdens vänner, före den 30 juni. Därefter får du en bekräftelse. Resterande deltagaravgift betalar du till samma pg senast en vecka innan start.

Mer information: Lisa Danåsen Wikström 08-716 01 06, 0739-843815. 0526-25018, info@gullnas.se Läs mer på hemsidan www.nya.gullnas.se  Välkommen att höra av dig!

yogaungdom

Kom med du också! Gör något nytt och lär känna nya likasinnade kompisar! 

Du kan läsa lite om förra årets läger i en tidningsartikel som Strömstads tidning gjorde.

Arrangeras av Gullnäsgården och Hälsofrämjandet, www.halsoframjandet.se

Ungdomsveckan på Gullnäsgården v.32, 2010 5 års Jubileum!

Under en veckas tid var vi ca 30 ungdomar och några vuxna som hade skoj och njöt i skärgården i norra Bohuslän. För femte året i rad har det varit lyckade ungdomsläger på Gullnäsgården på Tjärnö utanför Strömstad.

Vi hade en väldigt rolig vecka med olika aktiviteter, fri tid och gemensam vegetarisk matlagning. I år hade vi flera ungdomar från England och Spanien som deltog! Vi ägnade oss åt olika friluftsaktiviteter som bad, snorkling, cykling och en del gillade att prova paddling, segling och windsurfing. Vi hade även tur att få se mareld i vattnet en sen kväll. På land spelade vi vollyboll, badminton, pingis samt hade lekar, poängjakt och lägerbål bl.a. Det fanns även tid för att bara ha det lugn och skönt, spela olika spel och ha lite skapande verkstad. Det var även stort intresse för Qi Gong och yogarörelser som vi provade på. Lite utflykter blev det förstås och vi spelade äventyrsgolf. 

Matlagningen gjorde vi i olika grupper. Det fungerade bra och smakade gott. Vi bodde i olika stugor och hade kul tillsammans.

windsurf-09          ungdomklippqi

ungdcykl

PLANTRULE3